LOKALER

Föreningen har några olika gemensamma lokaler som står tillbuds för medlemmarna och här kan du läsa om bokningsregler m.m. För att se var i fastigheten de olika lokalerna finns se översiktskartan över fastigheten.


Övernattningslägenheten

Vår övernattningslägenhet (som enbart är tillgänglig för våra medlemmar) ligger på Brobygatan 1B, med ingång från porten eller gården. Här kan du läsa mer och boka den!


Gymmet

Gymmet totalrenoverades under hösten 2015 med nya golv och ny utrustning. Det består av två rum, det ena är ett konditionsrum och det andra är ett styrketräningsrum. I konditionsrummet finns bland annat träningscyklar och yoga-mattor. Golvet i konditionsrummet är inte gjort för att tåla vikter så man får inte använda vikter där. I styrketräningsrummet finns nu en “bur” som man kan använda till många olika övningar, ett stort antal vikter, bänkar m.m. Det är viktigt att sätta tillbaka vikterna i stället och plocka undan efter sig när man avslutat passet. Det råder även ytterskoförbud i bägge rummen.


Tvättstugorna

I föreningen finns två stycken tvättstugor som vi gemensamt nyttjar. Bokning av tvättstugorna görs i källaren Nobelvägen 87. Tvättstugorna ligger med ingång från gården vid Nobelv. 87 respektive Hässleholmsgatan 4. Tänk på att följa de uppsatta reglerna gällande bokning av dubbla pass etc. Efter avslutat tvättpass skall tvättstugan lämnas i fint skick: maskiner torkas av (även tvättmedelsfack), golv städas, ludd i torktumlare och torkskåp tas bort, vid behov töms papperskorgen.

Observera att elen till tvättstugorna stängs av kl. 22.00.

Vid problem med maskiner felanmäl till styrelsen eller fastighetsskötaren och sätt en lapp på maskinen.


Gemensamhetslokalen

I källaren under Brobygatan 1C finns gemensamhetslokalen som alla medlemmar kan använda. Här kan man t.ex. träffa vänner, ha barnkalas, födelsedagsfester eller spela bordtennis. Högljudda tillställningar tillåts dock inte. Grannar i närheten får inte störas.  

I lokalen finns en köksavdelning med bl.a. kaffekokare, värmeplattor, porslin, kyl och frys. 

Lokalen används även för styrelsemöten och föreningsstämma. 

Bokning görs genom att namn och lägenhetsnummer skrivs in i almanackan som hänger på dörren in till lokalen. Det kostar inget att använda lokalen. Dörren öppnas med portnyckeln. Det får vistas max 30 personer i lokalen. Den som använt lokalen städar efter sig. 


Hobby-rum

Hobbylokalen finns i källaren under Osbygatan 11C. Dörren öppnas med portnyckeln. Det är lämpligt att t.ex. renovera möbler och snickra i lokalen. Där finns en hyvelbänk.

OBS! Inga s.k. heta arbeten får förekomma där. Heta arbeten är arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och som kan riskera att orsaka brand. Det kan handla om svetsning, skärning, lödning eller arbeten med snabbroterande verktyg.


Lekrum

Nedanför källartrappan vid Osbyg. 9 finns ett rum som vi kallar lekrum. Det har tidigare varit en tvättstuga. Nu förvaras här leksaker som alla barn på gården kan leka med. Dörren till lekrummet är inte låst. 


Toaletter på gården

Det finns två toaletter i källarplan som kan nås från gården. En finns bredvid tvättstuga 2 och en i lekrummet nedanför källartrappan vid Osbyg. 9. Toaletterna är inte låsta.